Kíváló minőségű speciális kenőanyagok az ipar minden területére,
általános és egyedi alkalmazásokra a Plusz & Roll -nál.

Termékválasztékunk:

Termékválasztékunk minden kenőanyagtípust, mint olajok, zsírok, kenőpaszták, csúszóbevonatok, vakszok és korrózióvédő anyagok tartalmaznak,számos kenőanyagunkat egyes iparágak egyedi alkalmazásához fejlesztették, mint pl. a gyógyszer- és élelmiszeripar részére.

Minden gyártó és felhasználó részére - függetlenül az iparágtól - döntő jelentőségű, hogy berendezései megbízhatóan, hosszú ideig és hatékonyan működjenek. A megfelelő kenőanyagok jelentős lehetőségeket nyújtanak az energia-, alkatrész- és munkaköltségek csökkentésében, valamint a termelékenység növelésében.

Mínőségi kenőanyagok,szakszerű kenéstechnika!

Ahhoz, hogy partnereinknek a legjobb termékeket tudjuk biztosítani, a kenőanyag választékunkban az ipari kenéstechnika területén több évtizedes múlttal rendelkező nemzetközi gyártók kenőanyagait forgalmazzuk és javasoljuk.

Tudnivalók a kenőanyagokról

A viszkozitás a folyadékokban a belső folyadékrétegek egymáshoz képest való elcsúsztatásánál fellépő - súrlódás jellegű – mozgást gátló ellenállás. A felhasználás szempontjából a kenőolaj nagyon fontos (talán legfontosabb) jellemzője. Newton törvénye szerint a “folyadékrétegek” elcsúszása során fellépő erő egyenesen arányos a súrlódó felületek nagyságával, egymáshoz viszonyított sebességével és fordítottan arányos a rétegek távolságával.

A kenési hely szabja meg, hogy milyen viszkozitású olajat használunk. Az olaj az egymáson elmozduló – fém, műanyag, stb. – felületek között kenőanyag filmet hoz létre, ami megakadályozza a felületek egymással való érintkezését. Ha a kenőanyag nem tud megmaradni a felületek között, a kenés nem megfelelő, az alkatrészek idő előtt tönkremennek. A kenés minősége erősen függ a kenőanyag viszkozitásától. Ha a felületek közötti nyomóerő nagy, akkor nagyobb viszkozitású olajat kell használni, mert a kis viszkozitásút kinyomnák az alkatrészek maguk közül.

  • Ásványi alapú kenőolaj, amely nehezen bomlik le, ezeket szárazföldi gépek, járművek alkatrészeihez használják.
  • Növényi alapú kenőolaj, melyet a környezetben lévő mikroorganizmusok könnyen lebontanak, ezáltal környezetbarátkenőanyagok. Gyakran tengeri járművek alkatrészeihez használják, hiszen ha esetleg bekerül a vízbe, nem károsítja az ökoszisztémát.
  • Manapság egyre elterjedtebb a szilikon olajok, azaz a mesterségesen előállított kenőolajok használata is.

Ha tanácsra van szüksége, kérje bátran szakembereink segítségét! Nálunk a legjobb minőségű kenőanyagot és kiszolgálást kapja!

parallax background

Hívjon most!